Pintures funcionals



Efectes decoratius i acabats que transformen els espais de manera ràpida i efectiva.

Ja es tracti de proporcionar calidesa a un ambient, renovar un espai i donar-li un aire nou, o bé protegir-la davant de determinats problemes com humitats o fongs, la pintura constitueix, en tots els casos, com una de les solucions més efectives.

Un recurs que, a més, de per la seva versatilitat, resulta especialment atractiu per la rapidesa i facilitat en la seva aplicació així com per l'econòmic que resulta en comparació a la majoria de les altres possibles alternatives.






Al parlar de pintura, de fet, no es pot deixar de pensar en la seva doble funció: per una part ens aporta color i decora, i per altre té un caràcter funcional i protector. En ambdós aspectes s'ha evolucionat molt en els últims anys, donant com a resultat una gran ampliació de la paleta de colors amb més de 200 tons, així com pintures amb un major nombre de propietats, cada cop més complexes i sofisticades.

A l'àmplia varietat cromàtica aconseguida en els últims anys es sumen innovadores prestacions i múltiples avanços tecnològics, obtinguts gràcies a la utilització de nous additius i aglutinants així com a la creació de nanopintures, elaborades a base de barreges moleculars de laboratori. Així s'han desenvolupat des de pintures de secat ràpid o antigoteig o altres productes més complexos com les pintures que combaten la formació de microorganismes i bactèries, humitat o moho, les ignífugues que protegeixen en front al foc o aquelles que repel·leixen la brutícia.


Entre aquestes novetats trobem la firma Caparol, que disposa de la gama Wellness, una àmplia sèrie de pintures l'objectiu del qual es crear un entorn més sa i confortable,  en la que s'inclouen productes específics per combatre les bactèries (CapaSan), protegir contra les radiacions electromagnètiques (ElectroShield) o que estan especialment indicades per a persones al·lèrgiques (Sensitiv) al no contenir conservants i controlar els diferents agents al·lèrgics.









Les pintures sense olor es van crear per permetre ocupar ràpidament una estança desprès de pintar-la. Amb aquest mateix objectiu han sorgit,les pintures aromàtiques amb fragàncies naturals.
La firma  Blatem ofereix en el seu catàleg la línia de pintures plàstiques aromàtiques Fragàncies, on cada color de la gamma va associat a la seva fragància.
Així, per exemple, trobem entre els tons de Fragàncies avellanes, llimona, poma, menta, plàtan, rosa, vainilla i acaba d'incorporar sis nous colors i sabors: mandarina, te, xocolata, maduixa àcida, oceà i praliné.
Les pintures aromàtiques Fragàncies donen un excel · lent rendiment, s'aplica fàcilment i són pintures rentables. Són ideals per a interiors i brinden una terminació impecable.
Fragàncies pot fer servir amb diferents tipus de superfícies: guix, ciment, fibrociment i maó, entre d'altres.
               

  



 Per la seva part, Beisser ha llançat ClimaSano, una pintura ecològica que elimina, a més de les bacteries, els mals olors d'una estança com els del tabac o els de la cuina.







Comentaris