Decorar amb quadres





Ben escollits, poden transformar tot un espai o omplir de vida un petit racó. Encertar amb les mides, la col·locació i el marc és fonamental i evidentment amb la qualitat de l'obra.

Escollir el quadre sempre en funció de la proporció de l'amplada de la paret i al moble que es vagi a emmarcar. La mida del quadre ha de ser lleugerament inferior a la peça sobre la qual és col·loca i ha de mantenir al menys 15 cm per que respiri.






Un quadre també és el complement perfecte per decorar el sobre d'un moble o donar-li més protagonisme. Encertareu si el seu estil contrasta amb el del moble. Podeu escollir una sola obra o fer una composició amb marc de diferents mides. Un altre opció es recolzar-los en les parets sobre una lleugera balda. Hi han especialment dissenyades amb aquest fi: més estretes i amb una vora per que els quadres no rellisquin.















Penjar els quadres en línea dona sensació d'ordre. En el cas de que les obres tinguin diferents mides, es poden alinear de formes diverses: per el seu centre o prenen com a base els seus marcs, ja sigui el superior o l'inferior. Els marcs i els paspartús són un aliat per compensar les diferències de mida. Així, si escollim un paspartú en blanc més ample i reduïm el màxim el marc aconseguim que creixi visualment. Un marc més ample i menys paspartú, la retalla.








En un gran pany de paret, una composició de quadres és més harmònica que una sola obra molt gran. La distància entre les obres ha de ser proporcional a la seva mida: a quadres més grans més distància. Un altre clau és que el conjunt dibuixi una forma geomètrica, rectangular o quadrada, per que quedi ben proporcionat.






Si el que es pretén peces molt diferents entre si és important que comparteixin elements comuns, Així per exemple, les obres que tinguin la mateixa tonalitat de colors, els paspartús o els marcs.


Com exemple d'obres de gran qualitat, ens agraden especialment els quadres de Qam-QuadresArtesanals, quadres realitzats artesanalment amb preparats de matèria (sorres, papers, claus, vencills, puntes, fusta etc...) per a la decoració d'espais amb encant i personalitat. Delicats, de colors suaus , amb aires vintage aptes per a tot tipus de decoració.













Comentaris