Calefacció sostenible (III)


                                                 Radiador de SCIROCCO

Tercera part del capítol Calefacció Sostenible que ja vam veure en el posts anteriors publicats: calefacció-sostenible (II) i calefacció-sostenible (I).

L'opció més sostenible és l'electricitat verda generada a partir d'energies renovables. L'Institut de la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), entitat adscrita al Ministeri d'Indústria, senyala que quasi la meitat de l'energia que consumeixen les llars és per escalfar l'habitatge. Per això recomana, a l'hora d'instal·lar un equip, tenir en compte: la zona climàtica, l'orientació de l'edifici, la qualitat constructiva, el nivell d'aïllament o les pròpies característiques de l'equip. 

Es pot partir de zero i realitzar una instal·lació completament nova o bé fer més sostenible la que ja tenim. Una primera mesura seria canviar la caldera per una més eficient.

En un sistema de radiadors d'aigua és important instal·lar vàlvules termostàtiques en cadascun. Així es podrà ajustar la temperatura desitjada en cada zona de l'edifici, el que suposa un estalvi d'energia de fins un 13%. Els termòstats programables són molt apropiats en cases deshabitades durant un cert nombre d'hores. No necessiten obra i el seu preu s'amortitza ràpidament. 



La col·locació òptima seria sota les finestres, fent coincidir la longitud del radiador amb la del tancament a fi d'afavorir la correcta difusió de l'aire calent per l'habitació. Si estan en forats o nínxols és important col·locar elements reflectants darrera. No s'han de tapar mai els radiadors perquè d'aquesta manera es desaprofita la calor emesa.









Radiador asseca tovalloles de SBORDONI



                                              Radiador asseca tovalloles de LEROY BROOKS


Radiador AD-ON1 DE TUBES


Els sistemes domòtics permeten diferenciar el confort per zones. A més, es pot aprofitar els guanys gratuïts de calor emeses per cuines i banys, o la calor transmesa a través dels vidres per reduir el consum de calefacció.



Radiador de AESTUS


Radiador de ferro  d'IRSAB


Radiador d'aigua calenta vertical de CINIER

Radiador d'aigua calenta vertical de GUNNI


Radiador d'aigua calenta horitzontal



Comentaris