Xemeneies




Foren imprescindibles fins l'arribada de la calefacció, que va relegar les xemeneies a un segon pla. Avui han tornat amb força, encara que no només s'utilitzen per escalfar-se, sinó que a més formen part de la decoració.

Les noves xemeneies ja no són exclusives dels interiors; també es poden col·locar a l'exterior en porxos i terrasses. A més tenen un rendiment molt més eficaç i una estètica i disseny que s'adapta a qualsevol estil. Al escollir-les, és el tipus de combustible que necessita el que determina el model més adequat per a cada espai. 






Xemeneis exteriors de Panika



Les tradicionals de llenya precisen de tir a la paret. En canvi les que funcionen amb gas, combustibles ecològics (com el bioetanol) o electricitat tenen una instal·lació molt més senzilla i es poden col·locar pràcticament a qualsevol lloc.





També és important l'ús que se li vol donar alhora d'escollir un o un altre model. Si té que funcionar també com a calefacció, són millors les llars de llenya tancades (casetes o inserts) o les estufes (no encastades), ja que converteixen en calor el 85-90% del combustible que consumeixen. Una xemeneia tradicional oberta crea atmosferes més acollidores per la visió i proximitat de les flames, però presenta una pèrdua de calor de quasi el 90%. 




 de Bodart&Goday a gas



Models d'Hergóm

Si l'objectiu és purament decoratiu, són ideals les xemeneies que funcionen amb bioetanol, amb alcohol obtingut de la canya de sucre o el blat, que no genera ni fums ni olors i la combustió de la qual és completamnet neta.

Xemeneia de Bioetanol de Biofactory




models de Planika


En quant als dissenys, el mercat ha evolucionat tant que ofereix milers de possibilitats: des  de les xemeneies que pengen a la paret com si fossin un quadre fins les que actúen com escultures en el centre de l'habitació o són giratòries o fins i tot móbils i poden cambiar-se d'ubicació. La clau es no renunciar a la magia de les flames.

Gyrofocus de Focus

Comentaris