Els cucons, Eivissa


Desprès d'anys d'estiuejar a Eivissa, el matrimoni format per Juan Rodríguez i Maribel Castán va fer realitat el seu somni de construir un hotel rural familiar a l'illa d'Eivissa, que també es pogués convertir en refugi de viatgers. Avui són les seves dues filles qui regenten aquest establiment que respon a una filosofia senzilla i que , no obstant, explica el perquè de Es Cucons: "és el lloc on a nosaltres ens agradaría anar de vacances". I en ell cada detall, cada idea , cada servei respon a aquesta il·lusió.






L'elecció mateixa de l'edifici que allotja l'hotel es una història "d'amor a primera vista". La vall d'ametllers de Corona, declarat Àrea Rural d'Interès Paisatgístic, va calar fons en els propietaris de Es Cucons, els quals no van dubtar en rehabilitar la casa de pagès del segle XVII que estava en runes per fer realitat el somni en un dels indrets més bonics de la Eivissa rural. Les obres de restauració de l'habitatge van durar tres anys i fou el matrimoni propietari qui, amb l'assessorament d'un arquitecte, dissenyaren habitació per habitació com havia de ser l'hotel. El resultat és un edifici respectuós amb l'arquitectura eivissenca, que ha volgut mantenir el seu caràcter rústic "utilizant materials d'aquí, com la fusta de sabina o oliver per la fusteria o mantenint emblanquinats tradicionals".




La decoració s'ha aconseguit com s'aconsegueixen les cases viscudes: " poc a poc, portant coses de tot arreu". El resultat són set habitacions dobles i set suites cada una amb personalitat pròpia. Malgrat la seva voluntat de matenir-se fidels a la vida campestre, les habitacions també compten amb totes les comoditats de la vida actual, per això estan completament equipades amb telèfon, televisió, dvd, aire condicionat i calefacció.






                                                   www.escucons.com

Comentaris