Le Grotte della Civitta



En el cor de la regió de La Puglia, junt al casc històric de la ciutat de Matera ( una de les més antigues d'Itàlia), es troba aquest enclavament únic, suspés en el temps entre passat i present.




Excavades en la roca, aquestes coves prehistòriques són patrimoni de la humanitat i s'han covertit en un hotel de luxe insòlit després d'anys de meticulosa recuperació: es netejaren, es sanejaren per evitar filtracions i es restauraren els terres i les parets; i els que estaven molt deteriorats es recuperaren amb materials naturals i de la zona per modificar el menys possible l'estructura original. Per últim, es va afegir una decoració natural i molt senzilla, a base de mobles artesanals realitzats amb fustes recuperades o pròpies de la zona -com la de regalèssia, en marró fosc-, llençols de lli, tovalloles de cotó... Un lloc insòlit, únic i perfecte on fugir del soroll i les presses.





Habitacions immenses, austeres, monacals però molt confortables. Banyeres exentes que donen protagonisme a l'estança i moltes, moltes espelmes per tot arreu que il·luminen discretament les històriques parets. Aquests són els únics trets d'identitat de la decoració d'aquest allotjament.





Interessant la seva web, també per l'insòlita que resulta. Tota en blanc i negre, de fons una pel·licula antiga de la història passada del lloc amb banda sonora inclosa, del tot desconcertant però atraient. En la mateixa web podem  veure com es va portar a terme la recuperació de les coves  a partir de l'estat totalment decandent en que es trobaven.

                                           www.legrottedellacivita.com

Comentaris