Exteriors més sostenibles

Els porxos, terrasses i patis a més d'apropar-nos a la natura, ens poden ajudar a crear interiors més naturals, saludables i eficients.



Quant l'exterior és una prolongació de l'espai interior, aquest creix. Si es dissenya amb criteris sostenibles, projecta , a més, interiors més saludables, confortables i econòmics. Un mur revestit de plantes enfiladisses no només regula el vent i crea verd i ombra en l'exterior. També ofereix un horitzó agradable a la vista i un microclima que refrigera, escalfa o ventila l'interior de forma natural ( o amb menor aportació de sistemes externs). 




La idea és realitzar un projecte introduint materials beneficiosos per la salut i el planeta, que redueixin el consum energètic (en la producció, co·locació, ús i reposició),que disminueixin residus  (o els eliminin) i , per suposat, faciliten l'ús , la neteja i el manteniment, per estalviar temps i (diners).




El natural i el reciclat guanyen punts. Tant en mobles com en revestiments, retorna la fusta massissa, reciclada, però amb certificat FSC i tractada amb oli o vernís ecològic. La ceràmica es reinventa i tecnifica. Per últim les rajoles amb esmalt catalitzador que transforma les emisions tòxiques en innòcues, i les versions solars que funcionen com panells fotovoltaics que generen electricitat. Pel seu baix impacte ambiental, el bambú es consolida.  El PVC es descarta, però amb els plàstics reciclats i no clorats, com el polietilé o el polipropilé que ofereix tarimes, mobles i  testos escultura amb llums,murs, taules o seients.
                                                 paviment de bambu



                 
                                                cadires de polipropilé


Testos sobre un mur

                                               test de prolipropilé amb llum

Comentaris