Dormitoris II: Look neobarroc




L'actual estil barroc exigeix barreja, desmesura i atreviment. Però molt pocs colors. S'imposa el binomi blanc-negre, encara que enriquit amb brillantors daurades i acabats texturats i envellits per imprimir un luxe depurat.

En quant als materials, els cuirs i els velluts tipus vintage es donen la mà amb el vinil, el pvc, el plàstic i el metall.




La pintura blanca i mate, llisa o decorada amb stickers en relleu en el mateix tó, es el millor per crear una embolcall neutra, on destaquen els mobles i làmpades de metall i cristall trobades a brocanters i botigues de recuperació. Si el que es busca es crear contrast, aposta per revestit una de les parets -fins i tot un armari- amb una tapisseria en negre brillant o en color marró xocolata.










Per completar el look blanc de les parets, s'imposa un paviment d'igual base cromàtica, que es pot aconseguir  recurrent a terres de vinil però també amb les innovadores rajoles de ceràmica d'obra seca (mod. Pret-a porter de Roca) que s'instal·la sobre un paviment anivellat sense coles ni ciment.

El blanc s'imposa també a la roba el llit, amb llençols de lli i mantes i cobrellits en pell tenyida (natural o sintètica). Però hi ha que afegir un plaid en negre i dos o tres coixins decoratius en vellut gastat or vell per elevar el conjunt. També ajuda incorporar com a capçal una reproducció de pintura antiga emmarcada en pa d'or.









Els "damascos" i els velluts gastats en or vell i fins i tot vermells intensos o granats, així com teixits metal·litzats ( com la col Rococóde Beacon Hill de Tapicería Gancedo) són magnífics per vestir les cortines amb un toc barroc.








Comentaris