Dormitoris (I): look natural


Recrear una atmosfera serena, atemporal i sosegada, on tot estigui conjuntat, exigeix renunciar als contrastos marcats, però no hi ha  perquè limitar-se al blanc, beige i gris. Podem aconseguir una estància relaxant i natural, però renovada, introduint dissenys i textures de colors molts suaus que harmonitzin entre si.

En les parets, per crear una envoltura natural el millor és apostar per les pintures ecològiques de resines i silicats (dels que ja ben parlar en un post anterior) aquí , que a més de permeables, presenten una gran riquesa cromàtica i estàn llestes per aplicar fins i tot sobre pintura plàstica. Escollirem tons pedra amb els que obtindrem un teló de fons neutre, però càlid, que adquirirà presència amb matisos xocolates , turqueses i grisos. També podem col·locar revestiments d'acabats naturals, com ràfies, llis o cotons o materials sense tractar extrets directament de la natura com  troncs, joncs o mateials recuperats, que poden cobrir tota un a paret o únicament una part i tenir una funció específica com capçals, portes o armaris.









En el terra l'ideal és un parquet de fusta de lames amples, acabat a l'oli i amb un tractament envellit que reprodueixi l'aspecte viscut de les tarimes centenàries, amb tons difuminats, vetes marcades i fins i  tot a superfícies esgarrapades. Un altre idea és cobrir el paviment amb una catifa de llana que evoqui la natura i sobretot si s'ha optat per paviment de textures més fredes com paviments de ciment o ceràmics.





A l'hora de vestir les finestres, optem per la simplicitat, però amb la barreja de materials o materials naturals. És molt pràctic regular l'entrada de llum amb persianes venecianes de fusta o estors de bambú en tons molts suaus, i després afegir al conjunt cortines laterals de mussolina.




Abrigar el llit amb teixits 100% naturals , des de llençols de lli o cotó sense blanquejar fins a edredons de plomissol o mantes de pura llana verge. Els tons poden anar des dels crus als grisos pedra. El millor es barrejar matisos diferents. Això sí , per vitalitzar el conjunt i proporcionar un aire actual, incorporarem dos o més coixins en altres colors com turqueses morats molt suaus o malves i alguna butaca d'acompayament en cuir vell.





Comentaris