FUSTA




Els arbres extrauen diòxid de carboni de l'atmosfera i el converteixen en hidrat de carboni per subsistir, emetent oxigen en aquest procés. Encara desprès de talats, els troncs segueixen actuant com a dipòsit de carboni; només al cremar la fusta es desprèn de tot el carboni que ha absorbit l'arbre al llarg de la seva vida. A més és un material renovable, reciclable i fàcil de reutilitzar, la seva producció requereix un consum d'energia mínim. Si s'utilitza de forma eficient, les construccions duran més de cent anys: més del que triga a créixer un arbre nou.
La fusta més ecològica és la de segona mà, ja sigui reciclada o procedent de material d'enderroc o d'un centre de recuperació de fusta. la segona millor alternativa és la fusta autòctona produïda en un bosc gestionat de forma sostenible. Comprar-la a proveïdors de la zona redueix la contaminació derivada del transport i contribueix a preservar la economia local, apart de que així és més probable que la casa s'adapti a les condicions mediambientals.

Sistemes de panells de fusta

Existeixen molts sistemes de panells de fusta prefabricats. Redueixen el temps de construcció i ofereixen una gran versatilitat perquè venen reforçats. Els blocs de steko, per exemple, són peces grans i buides que encaixen entre si per aixecar una casa sencera. Alguns sistemes, com el de panells estructuralment aïllats, porten aïllament incorporat.







                                                                 Blocs de Steko


El sistema constructiu amb panells SP és un sistema MONOLÍTIC a base de panells estructurals de composite, òptim per entorns hostils per clima, accés o sismes per realitzar in situ. El Panell SIP mur està orientat a una solució de murs estructurals perimetrals de l'edifici, que permet construir fins a  tres pisos. Els Panells SIP es troben en el mercat amb dimensions i gruixos variables, d'acord al ús i  a la necessitat .


                                       Habitatge realitzat amb  panells SIP


                                                   Sistema constructiu a base de panells SIP

                                                   Sistema constructiu a base de panells SIP

Revestiments de fusta

Es poden utilitzar moltes especies de fusta per el seu ús com a revestiments. Les de cedre, avet o castany són bons exemples de materials de revestiments sòlids i duradors que no encongeixen ni es guerxen. La fusta sense tractar adquireix de forma natural un to grisos platejat Existeixen també productes com el Thermowood, tractat tèrmicament per que la fusta es desprengui de la humitat i la resina, i sigui més resistent. Per que les parets transpirin i  la fusta no es podreixi hi ha que deixar cambres d'aires entre les planxes.

Finnforest ThermoWood® es una fusta modificada tèrmicament. Aquest procés té un efecte permanent sobre les propietats de la fusta i proporciona excel·lents qualitats de durabilitat, estabilitat dimensional i aïllament. Les característiques millorades de ThermoWood redueixen els moviments de contracció, guerxaments o curvatura i garantit zen que el producte conservi el seu aspecte com a nou durant llargs períodes.





La seva atractiva aparença i estabilitat dimensional significan que el producte resulta idoni tant per la decoració interior com per els usos en exteriors. Donat que no se li agrega cap producte químic, la fusta termotratada (ThermoWood) també es respectuosa amb el medi ambient.

 Aplicació exterior

 Aplicació interior

       Aplicació interior

Comentaris