HOTEL LAS PIEDRAS



L'Hotel Las Piedras es troba a La Barra, a la costa uruguaiana, junt a Punta del Este i José Ignacio. És el punt més exclusiu de l’estiueig llatí. Un espai modern però cargat de tradició rústica en la seva senzillesa però avantguardista en la seva complexitat, amb una arquitectura contundent però amb espais habitables. Es, sens dubte, respectuós amb la natura i es mimetitza perfectament amb el seu entorn.

"L'hotel va ser creat per integrar-se en la natura que l'envolta. El paisatge agrest, verge i salvatge d'aquesta zona d'Uruguai tenia que combinar-se amb una intervenció moderna en el terreny on construïm,com un exercici de preservació de la bellesa natural de l'escenari on es troba", explica la seva directora, Virginia Scherer.





El grup brasiler Fasano, conegut a Río i Sao Paulo per restaurants i hotels de disseny, encarregà a l'arquitecte brasiler Isay Weinfeld aquest difícil projecte de construcció, situat en un espai ple de petits turons amb roques i amb un edifici preexistent.

En el que va ser la casa original es va instal·lar el lobby. La piscina també és l'original i està excavada a les roques. Sobre ella es va construir un edifici de línies contemporànies que acull el bar de la piscina i la terrassa, oberta a les espectaculars vistes. En la casa també es troba el restaurant, amb fort accent italià, on el risotto i el ragú d'ossobuco són dos dels més celebrats best sellers.




"M'encanten les textures i els contrastos, per això els 32 bungalows-suites són una barreja de materials" diu Weinfeld. Per fora, la rotunditat del ciment, i per dintre, terres i parets de fusta d'ipé que donen caliu i conviden a refugiar-se. Són com una espècie de bunkers amb vistes a la natura proveïts de pells, antiguitats  i catifes toves per crear un look casolà. Les instal·lacions es completen amb el spa Mais Vida, un futur camp de golf.




El pavelló amb terrassa bar i piscina,realitzat amb acer corten, és com una escultura a l'aire lliure


Impressionants vistes i postes de sol des de la terrassa de l'hotel


Elegància bàsica, res estrident, és la consigna decorativa utilitzada en el bungalows.

Entrada a la biblioteca



Comentaris