Campings amb encant

Ja vam parlar en un post anterior sobre el concepte del "glamping", format per la unió dels conceptes càmping+glamour, però avui ens agradaria aprofundir en el tema dels càmpings amb encant amb alguns exemples concrets.

Hem escollit tres exemples que ens han agradat sobretot per la seva integració amb el paisatge, el seu interiorisme cuidat, confortable o innovador i finalment l'encant que desprenen que a vegades es difícil definir el perquè.


Un d'ells és  "Cabanes als arbres", situat a Sant Hilari Sacalm. Com el seu nom indica es tracte de cabanes de fusta literalment penjades dels arbres. Segons ells mateixos descriuen en la seva web "Cabanes als arbres" ofereix als amants de la naturalesa el goig d’una estada en contacte directe amb l’arbre i el seu ecosistema, els plaers d’un exili entre el fullatge, l’experiència d’unes nits en un niu situat en l’entramat de branques d’un bonic arbre.Les Cabanes són adaptades a la mesura i a la natura de l’arbre que les sosté, les cabanes són de forma arrodonida. De 30 m2 de superfície, la cabana inclou el tronc al seu interior, el qual la travessa de baix a dalt.
És una forma d’allotjament rural alternatiu. A l’estar penjades als arbres, les cabanes no disposen d’electricitat ni aigua corrent.
La terrassa de 10 m2 està pensada com a espai de repòs i de relaxació, amb l’objectiu d’aprofitar al màxim el medi forestal i la descoberta del mateix mitjançant les vistes exteriors al Montseny o als Pirineus.
Els usuaris podran accedir fins a la cabana mitjançant un pont penjant i una escala. Qualsevol persona de condicions físiques normals pot accedir a les cabanes.
La restricció per a menors és de 10 anys.

Per preservar al màxim el medi, les cabanes no presten servei elèctric i ni d’aigua corrent. Cada cabana disposa de lots i espelmes, aigua i pica rentamans.

El WC es biodegradable i es recicla en forma de compostatge.
L’esmorzar es pren a les cabanes i es facilita amb una cistella. D’aquesta manera s’aprofita al màxim la tranquilitat del matí i la situació privilegiada, tot escoltant el cant dels ocells i gaudint de la seva proximitat.




Un altre és el càmping situat al poble de Saint-Étienne-de Villéreal ,a França, el Càmping Les Ormes. Una trentena de tendes africanes decorades amb tot l'encant repartides en un entorn immillorable ,formen aquest inusual càmping.

Les tendes, encarregades a un fabricant sud-africà, ofereixen espai i confort en ple bosc. Les Kalahari, a més, tenen un petit porxo cobert, on poder ubicar el menjador, equipat amb mobles recuperats.


Les tendes estan decorades i projectades amb tot luxe de detalls  per garantir el confort dels hostes. Amb una superfície de 50 m2 i elevada sobre una tarima de fusta, disposa de varis ambients. Junt a la petita cuina, menjador amb taula i bancs  realitzats per els propietaris amb fusta reciclada.


Disposa també d'un restaurant ubicat en la construcció principal de l'antiga granja. Els mobles, com les taules i bancs, pintats de blanc, estan realitzats també amb fustes reciclades.





http://www.campinglesormes.com/


El Càmping Lodgecamp&Spa Albirondack, és un bon exemple que el disseny, la sostenibilitat,la  innovació  i  el luxe, tot dins un  entorn natural , són conceptes que ben combinats  donen bons resultats.
L’original càmping d'Albirondack el formen luxoses cabanes "vintage", cabanes enfilades o altres situades a l'ombra de roures centenaris.

Els allotjaments disponibles són diversos i de tipologies diferents, trobem:


-Airstream: Allotjament que consisteix en les caravanes americanes, totalment equipades i aptes per a dues persones.





Tahoe: Cabanes de fusta de 30 m2 amb tots els detalls i l'encant d'un acollidor refugi.
Valley: Cabanes de fusta una mica més espaioses que l'anterior.
Powel: Xalet de fusta de 40m2 compost per dues habitacions.




Les Cabanes enfilades: Cabanes de fusta enfilades sobre pilars amb tot el confort i encant. Una gran terrassa, en part coberta, permet dinar o relaxar-se amb el cant dels ocells.



Zion: Mobil-home amb façanes de fusta, confort discret i elegant de 2 a 4 persones.

Sequoia: Mobil-home de tres habitacions per a 6 persones
Tot aquest conjunt està acompanyat d'un restaurant temàtic inspirat en els parcs naturals d'Estat Units,una piscina climatitzada, espai Sauna, Hamman, Spa, Mini Club,Animacions, Cursos de cuina i itineraris diversos per la zona.





Què us semblen aquests tipus d'allotjament? Amb les nostres ideees us podem ajudar a trobar el model per el vostre establiment. Contacteu amb nosaltres: info@rusticadomo.com




Comentaris