La Serra de Boumort.Pallars Jussà

Hortoneda

A la serra de Boumort hi ha molt per descobrir. Fa temps que és un espai protegit, una reserva nacional de caça que cal explorar. Si pot ser cap al tard. El setembre és l'època de l'any on es viuen més els colors i on la fauna s'acosta molt més al visitant.
El recorregut pot iniciar-se des d'Hortoneda (o Ortoneda), passant prèviament per Claverol. Una pista en bon estat, encara que recomanable anar en 4x4, ens porta al nucli de la serra de Boumort. Des del refugi dels guardes es pot accedir al cap de Boumort. Les vistes des d'aquí són espectaculars. L'observació de voltors i altres aus rapinyaires és habitual, els binocles són imprescindibles.





A Carreu, antic nucli habitat, on a l'hivern no toca el sol gairebé durant dos mesos, és un punt habitual per poder observar cérvols i isards. Més endavant ja camí cap a Pessonada trobarem l'àrea de descans de la font de la Menta, un lloc excel·lent per fer una paradeta.
Per arribar al poble abandonat d'Herba-Savina a 1.018 metres d'altitud, es necessari deixar el cotxe i fer una petita ascensió de 30 minuts. Ja per finalitzar el recorregut veurem l’impressionant cinglera de Pessonda-Roca Roja.




Us recomenem el Restaurant Cal Portalé a Claverol (973680537), cal reservar prèviament, també funciona com a allotjament rural.

Comentaris