Astroturisme




L'Astroturisme és un nou concepte dins del que podríem dir Turisme experiencial , aquest abastaria des d'aquelles excursions nocturnes recreatives i educatives per gaudir de nits estrellades fins aquells allotjaments que aprofiten la seva situació privilegiada per crear sensacions relacionades amb l'astronomia.
Producte que ha començat a implatar-se en zones com les illes Canàries i amb gran  acceptació a països com Xile, Namíbia, Turquia, Nova Zelanda o Jordània.
A Xile destaca l'hotel Elquidomos, a mig camí entre hotel minimal i obsevatori astronòmic. Es pot escollir entre una suite dúplex o un domo (iglú de teixit tecnològic). Allà ho disposen tot per observar els estels amb telescopi des de la teva habitació, organitzen caminades nocturnes i nombrosos cursos. (http://www.elquidomos.com/)

Hotel Elqui Domos


A Turquía trobem el Serinn House, cinc habitacions centenàries excavades a la pedra i decorades amb el millor del disseny actual per l'arquitecte turc Rifat Ergör. Un allotjament excepcional que es complementa amb activitats tant especials com les passejades a cavall durant la  nit. (http://www.serinnhouse.com/).


Hotel Serinn House

El King Aretas IV de Jordània és un campament que es troba en un enclavament reconegut com un dels millors del món per observar el firmament. Situat en ple desert, l'absència de contaminació lumínica assegura  cels impossibles de gaudir en altres llocs. Les seves habitacions austeres pero molt cómodes, et permeten experimentar en directe l'estil de vida dels nómades autòctons. (http://www.kingaretascampjordan.com/)



King Aretas IV camp

Tot això ens fa pensar que encara ens queda molt per desenvolupar en el potencial del nostre territori i bucar mitjans per establir noves estratègies per la implantació d'un oferta especialitzada en els allotajments turístics.

Comentaris