La facturació dels hotels continua creixent

Article publicat a la Vanguardia el 27 de setembre de 2011

Continua la tendència a l'alça de la despesa del turisme estranger amb 8.000 milions acumulats del gener a l'agost, 700 milions més que el 2010.

L'informe Clima Empresarial a l'Àrea Metropoliana, presentada ahir, preveu que el tercer trimestre d'aquest any es tancarà amb un increment de la facturació dels hotels, que ja va créixer durant el segon, quan va registrar un comportament "magnífic". Aquest sector és, de fet, el que resisteix millor la crisi,seguit de la indústria, en general, i de l'exportació, en concret.

Ahir es va donar a conèixer l'última dada del sector turístic, que continua acumulant rècords. El visisitant estranger s'ha deixat a Catalunya 8.026 milions d'euros entre el gener i l'agost, un 9,5% més que durant el mateix període del 2010, fet que constata la resistència del sector a la crisi. Un nou rècord que supera fins i tot la despesa que els turistes estrangers van fer durant l'històric 2007, el millor any turístic.

La Conselleria d'Empresa i Ocupació atribueix les xifres al bon comportament de mercats emissors com Rússia, els Estats Units, els Països Baixos o Bèlgica, que tenen els precentatges de creixament més elevats, i a l'estabilitat dels tradicionals com són la Gran Bretanya, Itàlia, Alemanya i França.

Una clientela familiar i jove

Catalunya es reafirma com a destinació familiar d'estiu, ja que gairabé la meitat dels clients que rep són parelles amb nens. El turisme sènior i el de solters són segmanets amb una gran capacitat de creixement.
Aquests són alguns dels primers resultats de l'acabada de crear àrea de coneixemen i estratègia, que ha posat en marxa la direcció general de Turisme de la Generalitat, com un nou instrument d'investigació. Segpns les dades uqe ha proporcionat, l'edat mitjana del turistes que visten Catalunya se situa entre els 35 i els 44 anys, però són Barcelona i la costa del Maresme les zones que atreuen més els visitants d'uns trenta anys. Gairabé la meitat tria hotel o apartament per allotjar-se -a parts iguals-, mentre que el 30% de la resta s'allotja a casa de familiars i amics. L'estada mitjana de vacances se situa entre 7 i 9 nits.






Comentaris