Què és el Glamping?
El concepte glàmping és la unió de dos conceptes que, a priori, poden semblar antagònics:el glamur i el càmping. Es tracta d'instal·lacions amb tots els luxes que un es pugui imaginar per fer l'estada entre els boscos una experiència única i en la qual no falti de res.
Glàmping és una tendència que atrau a pràcticament tot tipus de viatgers independentment del país d' origen o condició socioeconòmica. Aquestes són les principals avantatges d'aquesta pràctica:
Es ecològic: La energia i recursos utilitzats en la construcció d'un petit hotel, per petit que sigui, són molt superiors als utilitzats en aquests originals allotjaments. En moltes ocasions, els allotjaments tipus glamping són el resultat de reciclar una antiga caravana o carrusel que d'altre forma acabaria a la brossa.
T'apropa a la natura: El glàmping et permet apropar-te a entorns naturals als que estem llunyans en el nostre dia a dia. Acostumats als sorolls de la ciutat i rodejats d'asfalt, aquesta experiència és una alliberació i un descans real.

Pel que fa al preu,no hi ha una tendència única. Depèn,sobretot, de la zona de l'allotjament, de les característiques de les instal·lacions, de la temporada -estiu-hivern- o de les activitats que inclogui el paquet  que s'ofereix.

A Catalunya trobem alguns exemples d'aquest tipus d'establiments com Cabanes als arbres a Sant Hilari Sacalm (http://www.cabanesalsarbres.com/) o càmping Voraparc al Parc Nacional d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici (http://www.voraparc.com/) i a la xarxa trobem la web http://www.goglamping.net/  i http://www.mundoglamping.com/, on 
se’ns presenta una gran oferta d'establiments a  diferents llocs del planeta.Comentaris