AÏLLAMENTS TÉRMICS RENOVABLES I RECICLATS DE LLANA D'OVELLA I COTÓ

Publicat a la Revista CERCHA ,Febrer 2011

UNA APORTACIÓ A LA CONSTRUCCIÓ SOSTENIBLE



Els aïllaments tèrmics de llana d'ovella (renovable) i de cotó (reciclat) ajuden a reduir significativament l'impacte ambiental de la majoria dels materials, sintetitzant el consum de recursos no renovables i en la generació de residus contaminants
Els aïllaments tèrmics de llana d'ovella i de cotó són materials produïts i gestionats dintre del cicle reciclatge-fabricació-reciclatge.RMT-NITA® WOOL és un aïllant tèrmic fabricat a partir de la llana d'ovella, compost per fibres previament rentades, de 20 a 30 mm. de llar, i de 25 a 40 micres de diàmetre.
Partint de retalls de confecció desfibrats es fabrica RMT-NITA® COTTON, un aïllament tèrmic compost per un 75% de cotó i un 25% d'altres fibres.

Tant la llana d'ovella com el cotó són fibres naturals de molt baixa conductivitat tèrmica amb les que es fabriquen mantes,plaques i producte a granel de diferents densitats, gruixos i capacitats aïllants. S'utilitzen en el aïllament tèrmic de terres, murs i cobertes, tant en edificis de nova construcció com en obres de rehabilitació.

Comentaris