Yellow Treehouse Restaurant


A càrrec dels arquitectes Peter Eising i Lucy Gauntlett de Pacific Enviroments Architects, el Yellow Treehouse Restaurant fou construït al voltant d'un arbre a varis metres del nivell del terra, a la ciutat d'Auckland, Nova Zelanda, entre les branques d'una sequoia de 1,7 metres de diàmetres i 40 anys d'antiguitat i s'ha convertit en un dels principals antractius gourmets de la ciutat.


L'experiència del Yellow Treehouse Restaurant ens  tranporta a un conte de fades. Abans d'arribar, els visitants recorren un pont de 60 metres que va ascendint, fins arribar a l'espai de 42 metres quadrats, l'arquitectura de la qual  imita un capoll de flor. Fou dissenyada per l'empresa Pacific Enviroments Architects, furgant en les reminiscències de la infància i rebuscant en la fantasia encantada de quant erem nens.





El concepte està inspirat a partir de le moltes formes trobades en la natura: la crisàlida/ el capoll que protegeix a la papallona, o una forma de ceba o all penjat amb un clau deixat a secar. També es veu com una llanterna, un far a la nit que senzillament brilla encara durant el día, o un arbre fort que ens ofereix refugi.



sectionconstruction process

Sens dubte es a destacar l'excel·lent il·luminació que fa que el restaurant llueixi com una lluerna en la foscor .
En el seu interior només hi ha capacitat per a 18 persones, inclòs el personal i les seves dimensions són de 10 metres d'ample per 12 d'alçada.
Potser es per tot això que el restaurant només està diponible sota reserva i en aquest moment ni així, ja que tenen totes les reserves cobertes.


                                                                                  www.yellowtreehouse.co.nz


Comentaris