Banys rústics II : Banyeres i dutxes



L'espai dedicat als banys s'ha reinventat i convertit en un dels punts de mira  de l'interiorisme. Avui en dia té categoria d'estança principal i, dintre d'aquesta renovada visió, surgeix la tendència de crear alguna cosa més que un bany: tota una àrea de relax, un spa d'ús privat.

Les claus per aconseguir-ho són senzilles; el més important es disposà d'un completa zona d'aigües on la banyera, sempre de grans dimensions, sigui la protagonista. El seu disseny es cuida al màxim i se li proporciona, a més, una ubicació privilegiada (ocupant el centre de l'habitació, abocada a un mirador, fins i tot a l'aire lliure, en un porxo o una terrassa). Pot disposar o no de sistema d'hidromassatge, però el realment "in" es que sigui exempta o que quedi encastada a terra com si fos una minipiscina.











Una tendència molt actual és la d'introduir en el bany peces d'estètica vintage, com banyeres o aixetes. Una aranya tipus chandelier o un mirall barroc envellit en contrast amb sanitaris de línees depurades també resulta una bona combinació.
Ens agraden especialment les  D’Oliva Terra amb productes autèntics amb una extensa gama de banyeres d'època. Fabricades artesanalment, aquestes peces  són úniques i excepcionals, delicats tresors de destacada presència en qualsevol espai de bany. També compten amb banyeres de blocs de pedra natural.







                                             Banyeres d'Oliva Terra







No per disposar de banyera es precindeix de la zona de dutxa; molt al contrari: ambdues es complementen. Es més les dutxes són espais de benestar i estàn equipades amb l'últim en tecnología. La nova generació de dutxes incorporen jets d'hidromassatge, grans ruixadors amb cromoterapia, sistemes d'audio i video.




A més de la completa zona d'aigues un altre de les claus per aconseguir un bany de luxe és l'amplitud visual. Per això, les mampares desapareixen o es tornen invisibles; s'aposta per les de vidre transparent i amb el mínim perfil, que moltes vegades només serveix per delimitar zones dintre del bany.

Per últim, és important comptar, amb peces d'autor; i es que els dissenyadors i arquitectes del moment han trobat en el bany un altre font d'inspiració. Norman Foster, Philippe Stark, Patricia Urquiola, Zaha Hadid, Armani (que distribueix Roca)... personalitzen aquets espais amb els seus dissenys de banyeres, aixetes, cabines... que ens donen un plus de distinció. En quant als estils, tot és vàlid: minimalista-zen, amb dissenys depurats; clàssics-vintage; amb peces retro; industrials, amb revestiments de microciment, canonades vistes... El que importa és marcar la diferència.

                                                                          Zaha Hadid


                                                                      Patrica Urquiola


                                                         Philippe Stark






Comentaris