Slow travel

La Fageda

Moure's sense presa, recuperant el ritme calmat d'abans. En el futur s'imposarà un altre forma de moure's per el món, el slow travel. Una nova filosofia que anteposa gaudir del moment a la bogeria per  veure-ho tot.

Després d'anys en els que l'idea de viatjar i la fugacitat en la visita als llocs d'interès, el viatger contemporani tendeix ara (per fi) a baixar el ritme. Prefereix viure més a poc a poc i amb intensitat el temps d'oci, assaborint-lo com un bon vi. Aquests recorreguts programats, mil·limetrats i extenuants no fan feliç a qui ja va de pressa durant tot l'any.


El sector turístic respon   de diverses maneres a aquesta forma d'abordar les vacances. Una d'elles es creant allotjaments turístics en els que l'hoste  troba pau i assossec. Es tracte de submergir-se a poc a poc i sense agenda en el lloc de destí: conèixer l'entorn, la gent, els costums i la cultura locals, les tradicions i la gastronomia. Allotjar-se en establiments que ofereixen escenaris allunyats de la estandardització, que són originals i ofereixen ambients únics.



                                                                         Costa Brava

Són establiments que transmeten un projecte d'arquitectura i d'interiorisme coherents, s’integren en el seu entorn i segueixen, per a la seva construcció, criteris de sostenibilitat.

El turista o viatger que segueix el slow travel fa tants sols el que pot fer, sense estressar-se, l'important es descansar i gaudir de la vida. Durant segles, el viatge va implicar canvi i sorpresa, es va viure com una recerca interior, una experiència única i un parèntesis en la vida rutinària. Fins que néixer el turisme, aquella forma de viatjar, fer vacances o de "descansar" que ha acabat per reproduir per el turista el mateix escenari en diferents llocs i procurar que el viatger no enyori casa seva.


El slow travel es basa en tot el contrari: en fer que el viatger es senti lluny de la seva llar, del seu món i de la seva vida rutinària. En crear escenaris especials i únics. Només així es possible descobrir que la realitat és, abans que res, diversa i polifacètica.



                                                                          Tavertet
                                                                       Sant Maurici
I és cert que en aquesta nova manera de fer vacances tampoc és necessari anar a buscar destins llunyans i impossibles per segons quines butxaques, quant tenim al nostre abast més proper una infinitat de bons establiments i paisatges meravellosos on practicar el slow travel. 

Comentaris