Finca Son Esteve, Mallorca



Son Esteve està enclavada al bell mig de la vall  D´Andratx, en un paratge privilegiat, on els ametllers en flor o les ovelles pasturant pel camp us transportaran a un altre temps. Sens dubte, parlar de Son Esteve es parlar de temps llunyans. Des de la denominació àrab, passant per la conquista de les tropes de Jaume I d'Aragó fins a la llarga propietat que va tenir, a l'avui establiment hoteler, el bisbe de Barcelona. Dels temps passats sobresurt amb llum pròpia la almàssera o trull. Una de les poques de l'illa de doble volta (normalment són d'una), amb el trull -o típic sistema de premsa oliver- de sang, és a dir , de tracció animal. El més sorprenent de la almàssera són els seus antiquíssims dipòsits d'oli, tallats en pedra viva. Enormes -uns 12 metres cúbics per sitja-, donen una idea de l'antic esplendor de la finca.
Però parlar de Son Esteve avui és parlar de modernitat, de disseny, en el que s'ha vingut a anomenar Arquitectura dels Sentits, representada per les seves suites. En realitat, un repte que l'arquitecte Jesús Castillo Oli va llançà al propietari de la finca. L'objectiu era crear unes estances mai vistes a Mallorca.


Totes les habitacions disposen dels millors avanços possibles per el descans i la comoditat. Les dobles tenen una superfície entre 18 i 24 m2. En elles es pot veure el cel, o la lluna, tombat en un llit japonès i sense sortir de l'habitació. Televisors que pugen i baixen, una banyera que és una piscina. Dutxes dintre o fora de l'habitació. En els banys, l'últim de la línia de bellesa Damana i uns confortables barnussos. Tecnologia i comoditat posats a disposició del client més exigent.

Uns deixem amb unes imatges fantàstiques que valen més que mil paraules.











                                                              www.sonesteve.com

Comentaris