Hotel Gran Claustre, Tarragona


Els murs de l'hotel Gran Claustre es van construir a principis del segle XVIII i mantingueren durant dècades a una comunitat de monges de la Companyia de Santa Teresa de Jesús. Aquesta ordre va utilitzar aquest edifici, de pedra clara i mus gruixuts, com a convent, i també com a residència d'estiu i descans. L'edifici forma part del casc històric de la localitat d'Altafulla. A més, està ubicat junt al magnífic castell dels marquesos de Tamarit, que presideix la població.




L'any 2004 es va tornar a inagurar com a hotel, després de dos anys d'obres. El Gran Claustre consta avui de vint habitacions, totes elles amplies i lluminoses. Cadascuna té el nom d'un color:el taronja, el vainilla, passant per el vermell passió, el albergínia,etc. La decoració de cada dormitori s'ha fet partint d'aquests tons de noms peculiars, i de forma personalitzada. La prestigiosa interiorista Olatz de Ituarte fou la encarregada d'aquests treballs, que inclou la elecció d'un mobiliari còmode i sobri, però contundent, en el que destaquen algunes antiguitats, i una encertada elecció de tèxtils i colors.







La decoració respecta les dimensions generoses i les formes, a vegades irregulars, d'unes estances en les que pernoctar és un verdader plaer. Per a major gaudi,l'hotel manté una política que permet abandonar-les a les sis de la tarda, en lloc de les tradicionals dotze del migdia.

En els banys destaca l’encertada barreja de materials clàssics com la pissarra o la ceràmica, amb sanitaris i aixetes d'estil contemporani.





El pati interior (corresponent a l'antic claustre) ha sigut projectat per el paisatgista Martirià Figures. En aquest espai, que acull teca sense envernissar i la pedra original, s'ha encastat una petita piscina rectangular. Destaquen les palmeres i uns espigats bananers en testos de terracota. En la part més alta de l'hotel es troba el jacuzzi i un petit solàrium, des d'on delectar-se amb les esplèndides vistes al mar i al castell veí.



Comentaris